Nauja knyga „Subkultūra”

Neseniai pasirodė T.Pabedinsko ir R.Pranskevičiūtės knyga „Subkultūra“. Naujasis leidinys nepropaguoja konkrečių (sub)kultūrinių grupių pasaulėžiūros ar gyvensenos. Čia taip pat nesiekiama dar kartą garsiai sušukti: „visi skirtingi, visi lygūs“. Užuot naiviai siekę tobulos tolerancijos, knygos autoriai atsiveria tikrajai įvairovei – netgi jei tai reikštų prieštaravimus tarp skirtingų (sub)kultūrų. Knyga tampa savita tribūna autentiškai įvairių (sub)kultūrinių grupių atstovų ir ryškių individualybių saviraiškai. Ją perteikia „blizgios“ estetikos neužglaistytos fotografijos ir gyvi tekstai, pačių projekto dalyvių žodžiais pasakojantys apie tai, kas jų gyvenime svarbiausia ir tikra.

Knygą „Subkultūra“ pavartyti arba įsigyti galima:

Kauno fotografijos galerijoje (Rotušės a. 1 / Vilniaus g. 2, Kaunas)
Kavinėje „Kultūra“ (Kauno paveikslų galerija, Donelaičio g. 16, Kaunas)
Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius)
Rūdninkų knygyne (Rūdninkų g. 20, Vilnius)

Virselis



2 Responses to “Nauja knyga „Subkultūra””

  1. Skrandis says:

    Daugiau foto iš šios knygos nebus?

    • Tomas says:

      Daugiau fotografijų iš knygos nebus. Nesinori jų per daug išeksploatuoti, nes tuomet gali nelikti “atradimo” malonumo, atsivertus spausdintą knygą.
      Tačiau komentaras pasufleravo mintį čia publikuoti tas fotografijas, kurios netilpo į knygą. Tokių tikrai yra ir jos nebūtinai prastenės už patekusias į spausdintą leidinį.
      Taigi sekite naujienas 😉

Leave a Reply